Costurile unui spectacol la Teatrul National Bucuresti vor fi mult mai mari in viitor   septembrie 15th, 2010

Rodica Popescu Bitanescu si Tamara Buciuceanu Botez, pe scena TNB

In ciuda pensionarilor, costurile unui spectacol pus in scena la Teatrul National Bucuresti vor fi mult mai mari in viitor, a declarat directorul adjunct al TNB, Ilinca Tomoroveanu, intr-o conferita de presa dedicata deschiderii stagiunii de toamna. In plus, spune actrita, sa faci o distributie pentru un spectacol in momentul de fata devine tot mai greu in conditiile in care teatrul mai are doar 70 de actori angajati, potrivit Agerpres.
„La ora actuala, Teatrul National a ramas in 70 de actori angajati, din 90. Cei care au trebuit sa aleaga pensia, pentru ca asa este legea, colaboreaza in continuare cu noi. Asta inseamna ca un spectacol va avea costuri mult mai mari, pentru ca nimeni nu poate sa joace pe gratis, fiecare are dreptul la o remuneratie demna de prestatia pe care o are”, a spus actrita.
In opinia sa, din cauza lipsei de angajati, „devine o nebunie sa faci o distribuţie”. „Este o foarte mare problema a colectivului. Poate ca ne-ajuta Dumnezeu si va fi mai bine”, a spus Ilinca Tomoroveanu.
Si directorul general al TNB, Ion Caramitru, considera ca problema teatrului este lipsa actorilor, cei sapte tineri actori recent angajati nereusind sa acopere acest deficit.

„Din 2012 vom avea sase sali. Vor trebui alti oameni, de specialitate, la toate compartimentele”, a spus Ion Caramitru. Directorul TNB a precizat ca Teatrul Naţional are o schema aprobata de 500 de angajati, in prezent functionand cu 416, deoarece 84 de posturi nu pot fi ocupate, fiind „blocate”. „Ar mai trebui sa reducem inca din ceea ce este activ”, a mai spus Caramitru, exprimandu-si speranta ca in urma discutiilor si negocierilor cu Ministerul Culturii, „lucrurile vor fi cat mai putin rigide” in acest sens.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii