Deputatii au decis: Barbatii si femeile vor iesi la pensie la 65 de ani   septembrie 15th, 2010

foto:bloombiz.ro

Deputatii au decis miercuri ca atat barbatii, cat si femeile vor iesi la pensie la varsta de 65 de ani, noteaza Mediafax.Potrivit amendamentului la articolul 53 din proiectul legii pensiilor, varsta standard de pensionare ar fi fost de 65 de ani pentru barbati si de 63 de ani femei. In forma adoptata de Senat, ca prima Camera sesizata, articolul prevede ca varsta standard de pensionare este de 65 de ani atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Amendamentul care propunea reducerea nivelului maxim al varstei standard de pensionare pentru femei fusese acceptat in Comisia de munca a Camerei, care a intocmit raportul la proiectul de lege. Legea pensiilor a fost adoptata de Senat in luna mai. Proiectul prevede ca, in 2030, varsta de pensionare sa fie de 65 de ani atat pentru femei cat si pentru barbatii.

In momentul de fata, femeile ies la pensie la varsta de 58 de ani, iar barbatii la 63 de ani. Proiectul ureaza sa fie discutat marti de Comisia de munca a Camerei Deputatilor, dupa care va intra in dezbaterea plenului. In aceasta pivinta Camera Deputatilor este for decizional. Legea pensiilor este una dintre legile de reforma a caror adoptare a fost convenita cu FMI.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii