Dans, muzica, teatru si „arta magiei”, in Centrul Vechi al Bucurestilor   septembrie 16th, 2010

Organizat de Asociatia Teatrul de Magie si Teatrul de Comedie, Festivalul de Magie „Harry Houdini” ofera publicului o incursiune in lumea fascinanta a magiei, dezvaluind in acelasi timp si tainele unei arte putin promovate in Romania, potrivit www.teatrudemagie.ro

In cele trei zile ale festivalului ce va debuta vineri, in zona Smardan, Selari, Strada Franceza, strada Sf. Dumitru si in incinta Teatrului de Comedie, vor fi prezentate spectacole ce imbina „arta magiei” cu dansul, muzica si teatrul. Spectatorii sunt invitati sa descopere mai multe stiluri ce apartin „artei magiei” – de la „Street Magie Show”, in care magicienii interactioneaza cu trecatorii, la „Close-Up Magic”, pana la „Stage Magic Show”, spectacole ce vor fi prezentate atat pe scena amplasata in fata Teatrului de Comedie, cat si in Sala Mare.

Aflat la prima editie, festivalul va promova tineri magicieni talentati, oferindu-le posibilitatea de a-si testa abilitatile si maiestria intr-un concurs.

Harry Houdini – magicianul care a sfidat moartea

Iluzionistul Harry Houdini a fost una dintre figurile legendare ale magiei. Numele lui era asociat intotdeauna cu intamplari iesite din comun, eliberari spectaculoase si cascadorii care sfidau moartea.

Houdini a petrecut ani intregi invatand cum functioneaza mecanismele lacatelor si catuselor, pana a ajuns unul dintre cei mai mari experti din lume in domeniu. Maestru in deschiderea dispozitivelor de securitate de orice tip, avea talentul de a-si prezenta numerele de iluzionism intr-o maniera unica.

Aducea carisma si magnetism spectacolelor sale, hipnotizand audienta care ajungea sa creada in miracole. Houdini a murit de Halloween, pe 31 octombrie 1926, la varsta de 52 de ani.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii