Un teatru de pe Broadway a primit numele legendarului compozitor si textier american Stephen Sondheim   septembrie 16th, 2010

Compozitorul american Stephen Sondheim, „un gentleman adevarat si o legenda a teatrului” a fost invitat miecuri seara, pe Broadway, unde un teatru a fost „botezat” cu numele sau, scrie “The Washington Times”. Omagiul adus lui Sondheim reprezinta aprecierea intregului mediu artistic fata de omul care a remodelat teatrul muzical american. Sondheim a scris versurile pentru “West Side Story”, “Gipsy”, a castigat premiul pentru Tony pentru “Passion”, “Into the Woods” si “Follies”, iar cu “Sunday in the Park with George” a castigat un Pulitzer in 1985.

In varsta de 80 de ani, Stephen a fost insotit la eveniment  de colaboratorii sai de-o viata, scriitorii si muzicienii Patti LuPone, Nathan Lane si John Weidman.
Stephen Sondheim este unul dintre cei mai buni si respectati compozitori si textieri ai lumii la ora actuala. In 1979, el a scris muzica si versurile pentru productia originala „Sweeney Todd”, care ilustra un libret al lui Hugh Wheeler, bazat pe o piesa de teatru de Christopher Bond. Ea s-a jucat pe Broadway in 1979 si a castigat 8 premii Tony, inclusiv la categoria cel mai bun muzical, si un premiu Grammy.
Pentru marele ecran, el a compus muzica filmului „Stavisky” (1974) si a participat cu compozitii proprii la muzica filmului „Reds” (1981), ca si cu melodii pentru „Dick Tracy” (1990), film pentru care a obtinut premiul Academiei, la categoria Cel mai bun cantec original.

Teatrul ce-i poarta numele a fost deschis pentru prima data in aprilie 1918, iar printre piesele puse in scena aici se numara “Sfarsitul Calatoriei” (1929) si “Orasul nostru” (1938), in regia lui Thornton Wilder. Teatrul a fost abandonat timp de 51 de ani, dupa care a devenit, pe rand, o sala de proiectii pentru filme, o discoteca si o sala de dans.
Compania “Roundabout” a recuperat teatrul in 1998 pentru diverse spectacole, iar la scurt timp a intrat intr-un amplu proces de renovare, devenind un teatru modern in toata puterea cuvantului.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii