Fostul ministru ceh al Culturii, Martin Stepanek, s-a sinucis   septembrie 17th, 2010

Foto: www.ceskenoviny.cz

Martin Stepanek, eminent actor ceh, jurnalist radio si ministru al Culturii intre anii 2006-2007, s-a sinucis joi seara, la Praga, la varsta de 63  de ani, din motive inca necunoscute, anunta presa din Praga, potrivit lemonde.fr

Cnoscut in egala masura ca actor, jurnalist la Radio Free Europe (RFE), Martin Stepanek s-a sinucis la domiciului sau dupa cum precizeaza site-ul www.idnes.cz

Martin Stepanek s-a nascut in 1947, intr-o familie de actori de teatru. A aparut pentru prima oara pe scena Teatrului National din capitala ceha in 1968, in atmosfera destinsa a ‘Primaverii de la Praga’, miscare efemera care urmarea sa liberalizeze regimul comunist aflat la putere.

Paraseste insa aceasta institutie, dupa cinci ani, din motive politice, iar in 1981 emigreaza in Austria, iar apoi in Republica Federala Germana.

In 1983, el a devenit comentator politic al RFE la Munchen, post de radio fondat la inceputul Razboiului rece pentru a difuza emisiuni destinate tarilor din Europa de Est, dincolo de Cortina de Fier.

Dupa Revolutia de catifea anticomunista in 1989, Martin Stepanek a continuat sa lucreze la RFE, care si-a mutat sediul la Praga in 1995. In 2006-2007, el ocupa postul de ministru al Culturii in guvernul ceh condus de premierul liberal Mirek Topolanek.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii