Guido Westerwelle: „Demolarea taberelor de romi din Germania ar fi contrara Constitutiei”   septembrie 17th, 2010

rovemonteux.net

Ministrul german al Afacerilor Externe, Guido Westervelle, a declarat ca desfiintarea taberelor de romi ar contravine legii fundamentale a statului, informeaza realitatea.net. Totodata, membrul cabinetului de la Berlin a contrazis afirmatiile presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, care spusese ca premierul german Angela Merkel are in vedere sa copieze exemplul Frantei in ceea ce priveste politica fata de romii aflati in situatie ilegala pe teritoriul Germaniei.

„Presupun ca este vorba despre o neintelegere, deoarece cancelarul a spus public, dupa cum mi-a povestit personal, cum s-a desfasurat discutia, si nu au existat niciodata astfel de afirmatii din partea prim-ministrului federal. De altfel, acest lucru ar fi contrar Constitutiei germane si nu a existat nicio urma de discutie in legatura cu acest subiect”, a adaugat el.

Pe de alta parte, seful diplomatiei germane s-a raliat criticilor care i se aduc comisarului european pentru drepturile omului, Viviane Reding, care afirmase ca expulzarile din Franta readuc in memorie evenimente din Europa de dinainte de 1945.

Tot in context, presedintele Sarkozy mai spusese ca premierul  Silvio Berlusconi „intelege foarte bine situatia si este de acord cu politica dusa de Guvernul Fillon”, declaratie nedezmintita niciodata de partea italiana. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii