Lothar Hensel, unul dintre cei mai apreciati muzicieni internationali, deschide Festivalul Artelor Bucuresti   septembrie 17th, 2010

Scenele culturale ale Capitalei vor gazdui evenimente pentru toti iubitorii de arta: spectacole de teatru, muzica clasica, spectacole de balet, recitaluri instrumentale, lansari de carte. Toate in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti ce va fi deschis, pe 10 octombrie, de concertul sustinut de Lothar Hensel, unul dintre cei mai apreciati muzicieni internationali, sub titulatura “Tango Sinfonico” la Bandoneon, scrie Agentia de carte. Alaturi de noua sa orchestra de tango, Septisimo, artistul va imbina armonios elemente traditionale de tango cu muzica moderna.

Unul dintre cei mai apreciati solisti de bandoneon din lume, Lothar Hensel, a colaborat cu orchestre simfonice renumite, printre care Orchestra Filarmonicii din Berlin sau Filarmonica Jenaer si a interpretat deja celebrul “Concierto para bandoneon” de Astor Piazzolla.

Printre participantii la editia din acest an a Festivalului Artelor Bucuresti se numara  mari artisti romani, precum Radu Beligan, care este si presedintele onorific al evenimentului, Tudor Gheorghe, Ion Caramitru, Dan Puric, Felicia Filip, Maia Morgenstern.

La editia din acest an a Festivalului Artelor Bucuresti vor exista momente inedite precum relansarea Revistei Moftul Roman sau lansarea volumului biografic al maestrului Tudor Gheorghe intitulat “In umbra menestrelului”.

Programul Festivalului Artelor Bucuresti il gasiti AICI

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii