Simpozionul „Mehedinti – istorie, cultura si spiritualitate” a ajuns la cea de a treia editie   septembrie 17th, 2010

foto: 4.bp.blogspot.com

Cea de-a treia editie a simpozionului „Mehedinti – istorie, cultura si spiritualitate” se va desfasura in perioada 20 – 22 septembrie sub genericul „Credinta, libertate si sfintenie in ortodoxie”, noteaza CrestinOrtodox.ro.

Deschiderea oficiala a simpozionului va avea loc luni in sala “Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial, eveniment la care va lua parte Inalt Preasfintitul Parinte. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei alaturi de alti ierarhi, profesori universitari, teologi si cercetatori.

Lucrarile acestui simpozion doresc sa sublinieze importanta Crezului Ortodox in viata Bisericii si a credinciosilor, contributia Sfintilor Parinti la definirea si apararea invataturii de credinta, la dezvoltarea talcuirii Sfintei Scripturi si la imbogatirea tezaurului liturgic si canonic.

Prin intermediul acestui simpozion Episcopia Severinului si Strehaiei doreste sa aduca un omagiu Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica de la a carui intronizare se implinesc anul acesta 160 de ani, Inaltpreasfintitului Nifon Criveanu, de la a carui trecere la Domnul se implinesc 40 de ani si Inaltpreasfintitului Nestor Vornicescu plecat la cele vesnice in urma cu 10 ani.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii