„Crazy Stories in the City”, o calatorie pe taramul basmelor la Teatrul Mic din Capitala   septembrie 18th, 2010

Foto: www.teatrulmic.ro

Cu ocazia Zilelor Bucurestilor, la Teatrul Mic din Capitala va avea loc astazi avanpremiera spectacolului “Crazy Stories in the City”, un spectacol non-verbal, semnat de coregraful Arcadie Rusu. Autorul imagineaza, la fel ca in basme, o calatorie fabuloasa in care eroii intalnesc obiecte simbolice, se lupta cu fortele raului, sunt supusi unor probe initiatice, inving si sunt rasplatiti. Spectatorul este transportat pe taramul basmelor. Desfasurarea epica a povestilor este doar un pretext pentru un spectacol in care intamplarile devin imprevizibile, miraculoase, paradoxale, in care motive din folclorul national se imbina cu elemente de cultura urbana, potrivit Mediafax.

„Baietii de aur”, de pe Broadway la Teatrul Mic

In luna octombrie, Teatrul Mic isi asteapta spectatorii cu o comedie savuroasa, „Baietii de aur”, de Neil Simon, in regia lui Claudiu Goga. Textul, care a avut premiera pe Broadway in 1972, iar trei ani mai tarziu a fost ecranizat de Herbert Ross, cu Walter Matthaw si George Burn in rolurile principale, este o garantie a succesului. Povestea plina de umor a doi mari actori de comedie, care se reintalnesc peste ani pentru un ultim show, prinde viata pe scena Teatrului Mic in interpretarea actorilor Dan Condurache si Mihai Dinvale.

Spectacole invitate la importante festivaluri din tara

Tot la inceput de stagiune, Teatrul Mic va participa la doua importante festivaluri din tara. Astfel, Festivalul National de Teatru Clasic de la Arad a invitat spectacolul „Doamna noastra din Pascagoula”, de Tennessee Williams, in regia lui Florin Fatulescu. Ultima piesa a marelui dramaturg, desi abordeaza teme precum singuratatea si batranetea, se implineste artistic prin aportul, plin de umor si vivacitate, a doi mari interpreti: Valeria Seciu si Mircea Andreescu.
Cel mai nou spectacol realizat la Teatrul Foarte Mic, „Ca pe tine insuti”, dupa un text de Maria Manolescu, a fost selectionat in sectiunea Pledez pentru Tineri a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamt. Preocupat de problemele sociale si reflectarea lor in teatru, regizorul Radu Apostol spune cu acest spectacol povestea intalnirii dintre doi supravietuitori ai vietii de strada si un tanar cu porniri suicidale. Spectacolul este o poveste sensibila, cu intermezzo-uri muzicale live semnate Bogdan Burlacianu si accente grafice marca Daniel Balanescu.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii