Analistii americani: Piata imobiliara se stabilizeaza. 7% mai multe case vandute in august   septembrie 19th, 2010

foto: bittenandbound.com

Vanzarile de case au crescut in SUA cu circa 7% in august, comparativ cu perioada similara de anul trecut, potrivit estimarilor facute de mai multi analisti. De asemenea, acestia apreciaza ca aproape 4,4 milioane de imobile au fost comercializate in ultima luna.

Ultimele semnale indica faptul ca piata imobiliara nord-americana se stabilizeaza, dupa ce a expirat o taxa pe credit care dusese la prabusirea cererii, considera analistii intervievati de Bloomberg.

Multi dezvoltatori imobiliari isi pun sperante in intalnirea din 21 septembrie, care va avea loc intre Presedintele Bancii Federale, Ben S. Bernanke, si presedintii celor mai importante institutii financiare ale SUA, pentru a discuta eventuale noi pachete de stimuli financiari.

Un alt sondaj arata si o revenire a cererii pentru bunurile de folosinta indelungata. Vanzarile de case si de bunuri de folosinta indelungata se afla intr-un proces de crestere consistenta, desi la o viteza mai mica decat la inceputul acestui an, considera Aaron Smith, economist senior la Moody’s.

D. B.

10:56

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii