Muzica de Oscar a lui Nicola Piovani, intre clapele alb-negre ale pianului si panza ecranului cinematografic   septembrie 19th, 2010

Foto: www.errecomeroma.it

In luna octombrie a acestui an, iubitorii muzicii de film sunt asteptati la Sala Radio pentru un concert Nicola Piovani Quintet – “La vita e… cinema”. Alaturi de patru muzicieni de exceptie, compozitorul, orchestratorul si dirijorul Nicola Piovani ne invita sa pasim in lumea lui, sa ii ascultam povestea vietii traite intre clapele alb-negre ale pianului si panza ecranului cinematografic, potrivit jurnalul.ro

Spectacolul este conceput ca un periplu printre cele mai importante si indragite coloane sonore realizate de Nicola Piovani, insotite  de proiectii cinematografice. Nu va lipsi nici muzica laureată cu Premiul Oscar, pentru pelicula lui Roberto Begnini „La vita e bella”.

Nicola Piovani este absolvent al Conservatorului „Verdi. Spune despre el, cu umor, ca este „un pseudonim al lui Ennio Moriccone”. Prima realizare importanta a fost coloana sonora pentru „Interviul” – unul dintre cele trei filme ale lui Federico Fellini. Piovani a compus si un libret – „Balleto Fellini”.

In 1998, a castigat Premiul Oscar pentru muzica filmului „La vita e bella” (Roberto Benigni). Nicola Piovani a semnat muzica pentru 130 de filme. Printre regizorii cu care a lucrat se numara si Nae Caranfil („Dolce farniente”).

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii