Patriarhul Daniel a oficiat Liturghia la Manastirea “Sfanta Cruce” din Oradea   septembrie 19th, 2010

Foto: saccsiv.wordpress.com

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oficiat, in Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci, Sfanta Liturghie la Manastirea „Sfanta Cruce” din Oradea. Desi vremea nu a fost favorabila si a plouat torential, la slujba au participat peste o mie de credinciosi, transmite basilica.ro.

Patriarhul Daniel a vorbit si despre libertatea si responsabilitatea cu care am fost inzestrati, aratand ca Dumnezeu le uneste pe acestea doua. „Omul este liber sa aleaga. El este si responsabil. Cine nu are libertatea de a alege nu i se poate cere responsabilitate pentru faptele sale. Cu alte cuvinte Dumnezeu uneste libertatea cu responsabilitatea. Noi avem libertatea de a raspunde sau de a nu raspunde lui Dumnezeu, insa consecintele nu sunt neutre. Cine voieste sa urmeze pe Hristos primeste mantuirea. Cine nu-L urmeaza pe Hristos pierde mantuirea.”

De asemenea, Patriarhul a amintit si despre ce inseamna lepadarea de sine. „Intr-o lume in care se pune mult accentul pe „eu”, pe dezvoltarea personalitatii, pe afirmarea de sine, pe scoaterea in evidenta a calitatilor, a bogatiei, a rangului, a influentei in societate, este foarte greu sa vorbim de lepadarea de sine. Aceasta nu inseamna o negare de sine si o depersonalizare. Lepadarea de sine pe care o cere Mantuitorul Iisus Hristos este schimbarea modului de a gandi si de a fi, schimbarea modului de a gandi si a trai.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii