Spectacolul „Italianca din Alger”, in regia lui Andrei Serban, a avut premiera la Opera din Paris   septembrie 19th, 2010

Foto: „Italiana din Alger” (Foto: Romanian Global News)

Sfarsitul saptamanii a adus pe scena Operei Garnier din Paris spectacolul „Italianca din Alger” de Gioachino Rossini, montat in regia lui Andrei Serban, potrivit Romanian Global News, care citeaza institutia culturala franceza. Un alt spectacol ce poarta semnatura regizorala a lui Andrei Serban, „Trei surori”, de Cehov, va deschide stagiunea de toamna la Teatrul National din Budapesta, pe 24 septembrie. Dupa premiera pariziana, regizorul Andrei Serban se intoarce la New York pentru a-si sustine cursurile la Columbia University.

Din distributia spectacolului „Italianca din Alger” a facut parte si mezzo-soprana Cornelia Oncioiu – in rolul „Zulma” – artista colaborand in aceasta productie cu basul Marco Vinco, soprana Jael Azzaretti si baritonul Riccardo Novaro. Marina Draghici este creatoarea decorurilor si a costumelor, iar la pupitrul dirijoral s-a aflat Maurizio Benini.

„Trei surori”, un spectacol „fastuos, la Teatrul National din Budapesta

In vara acestui an, regizorul Andrei Serban s-a intors in Ungaria, dupa ce a cucerit publicul ungar cu „Unchiul Vania”, spectacol exceptional al Teatrului Maghiar din Cluj. De data aceasta, regizorul a montat „Trei surori”, de Cehov, la Teatrul National din Budapesta. „Cand incep sa lucrez un Cehov, trebuie sa descopar parcursul dramatic in ceea ce pare fracturat, ilogic. Ca sa intelegem celebrele pauze cehoviene de sub invelisurile textului, putem doar sa speram ca vom fi condusi de tensiunile secrete ale relatiilor dintre personaje”, a declarat Andrei Serban intr-un interviu acordat presei ungare, potrivit HotNews.

Directorul Teatrului National din Budapesta, Robert Alfaldi, actor si regizor, el insusi distribuit in spectacol in rolul lui Versinin, spune ca exista o chimie speciala intre regizor si trupa, iar spectacolul lui Serban se anunta a fi fastuos.

Regizorul Andrei Serban, stabilit la New York si devenit celebru in intrega lume pentru „O trilogie antica”, spunea la inceputul anului ca pentru 2010 nu a mai primit nici o invitatie din partea altui teatru din Romania. „Poate ca sunt prea incomod, poate prea scump, poate ca lumea s-a cam plictisit de mine. E timpul sa intre in scena tinerii”, declara el, potrivit EVZ.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii