Aniversarea reinfiintarii Episcopiei Oradiei, marcata de vizita Patriarhului   septembrie 20th, 2010

foto: zirullumina.ro

Implinirea celor 90 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Oradiei a fost marcata de vizita Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in Tara Crisurilor, noteaza Ziarul Lumina.

Cu aceasta ocazie un impresionant sobor de arhierei, preoti si credinciosi, alaturi de oficialitati locale, l-au intampinat vineri, pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la Centrul Eparhial, in Paraclisul „Sfintii Ierarhi Marturisitori Ilie Iorest si Sava Brancovici, mitropolitii Transilvaniei”.

Patriarhul Romaniei si-a exprimat bucuria de a vizita Oradea la moment aniversar si de a fi intampinat cu atata caldura.

„O eparhie noua inseamna o etapa noua in istoria unui tinut, a unei regiuni. Daca in 1920 s-a reinfiintat Episcopia Oradiei, vedem ca de atunci si pana astazi a tot crescut numarul parohiilor, manastirilor si, mai ales, numarul bisericilor noi care s-au construit si se construiesc”, a declarat acesta.

De asemenea, Patriarhul Bisericii a vorbit despre importanta lucrarii pastorale in diferitele eparhii, unde romanii ortodocsi au ramas fideli Ortodoxiei. „Am venit aici sa multumim lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra acestei eparhii de-a lungul timpului, si mai ales de la reinfiintarea ei, in 1920, sa comemoram pe cei care au fost vrednici slujitori ai ei si sa cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru a continua activitatile lasate noua ca mostenire si, in acelasi timp, sa amplificam lucrarea misionara si pastorala din aceasta parte a tarii”, a spus Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

In timpul vizitei sale Patriarhul a primit din partea Universitatii din Oradea titlul de Doctor Honoris Causa. Cuvantul „Laudatio” a fost citit de pr. prof. dr. Nicu Dumitrascu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Episcop dr. Vasile Coman”, care a elogiat atat personalitatea, cat si remarcabilele activitati academice si pastoral-administrative ale Patriarhului Romaniei.

Vizita Preafericitului Parinte Patriarh Daniel a fost incheiata la Biserica „Sfantul Nicolae” – Albastra.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii