Boc, Cseke, Duta si Vladescu vor fi actionati in judecata de bolnavii infectati cu HIV   septembrie 20th, 2010

gingalatera.wordpress.com

Pacientii purtatori cronici ai virusului HIV au anuntat ca vor intenta proces prim-ministrului Emil Boc, ministrului Sanatatii, Attila Cseke, presedintelui Casei Nationale de Asigurari, Lucian Duta, precum si fostului ministru de Finante, Sebastian Vladescu, din cauza fondurilor insuficiente alocate pentru tratamenul anti-HIV, informeaza NewsIn. In ultimele luni, sute de bolnavi infectati cu HIV au fost obligati sa-si intrerupa schema de tratament, situatie care le diminueaza speranta de viata cu patru ani.

Doi pacienti vor depune, astazi, actiuni de chemare in fata instantei a celor considerati responsabili, respectiv premierul Emil Boc, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, si fostul ministrul de Finante, Sebastian Vladescu. Bolnavii vor cere ca statul sa fie obligat prin decizia tribunalului sa le furnizeze medicamente gratuite pentru tot restul vietii, ei urmand sa se adreseze in acest sens si Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Cristian Rosu, presedintele Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, a declarat ca aceste actiuni nu vor ramane izolate, urmand a fi deschise procese in toate judetele unde  pacientii se lovesc de aceeasi problema. El a precizat ca cei infectati cu virusul imuno-deficientei umane spera sa-l ralieze si pe seful statului demersului lor, in caz contrar urmand a actiona pentru demiterea sa. „Daca presedintele nu se va solidariza cu miscarea noastra, vom incerca sa sensibilzam clasa politica, ma refer la deputati si senatori, si vom depune o motiune impotriva presedintelui, pentru ca sloganul cu ‘Sa traiti bine!’ s-a transformat pentru multi dintre noi in ‘Sa muriti bine!'”, a declarat Cristian Rosu. cu “’Sa traiti bine!’ s-a transformat pentru multi dintre noi in ‘Sa muriti bine!'”, a conchis el. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii