Iliescu despre caderea Guvernului Boc: Nu se poate face cabinet dintr-o opozitie minoritara, cu Basescu presedinte   septembrie 20th, 2010

Foto: info-ziare.ro

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru Gandul, ca nu se poate face un cabinet de criza dintr-o opozitie minoritara si cu Traian Basescu presedinte, acesta fiind cel care decide si dupa o eventuala cadere a Guvernului, in situatia adoptarii motiunii de cenzura.

Afirmatia vine in contextul in care, la inceputul lunii septembrie, reprezentantii PSD, PNL si PC au discutat despre instalarea unui Guvern de criza, in eventualitatea in care motiunea de cenzura trece de Parlament, cu un mandat limitat pana in primavara anului viitor.
„Nu mi se pare deloc simplu de atins acest deziderat. Eu cred ca nu se poate face cabinet de criza dintr-o opozitie minoritara si cu Basescu presedinte. Sa fim realisti! Presedintele e acela care va decide si dupa o eventuala cadere a guvernului, in situatia in care votul pe motiune va fi favorabil opozitiei”, a declarat Iliescu.
Referindu-se la o eventuala formula guvernamentala „de criza”, Iliescu sustine ca „un guvern nu poate fi profilat decat de o majoritate care sa rezulte din alegeri”. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii