Mai multi clienti RDS-RCS refuza sa plateasca taxa de mentenanta   septembrie 20th, 2010

foto: interactiv.ro

Mai multi clienti RDS-RCS refuza sa plateasca taxa de mentenanta perceputa de companie, pe motiv ca aceasta este abuziva, noteaza evz.ro.

„Am un contract cu RDS-RCS de mult timp si platesc un abonament mai mare decat se practica in acest moment. Problema este ca ma pun sa platesc o taxa de mentenanta. Eu o consider abuziva si nu vreau sa o platesc, dar ei nu vor sa o scoata, motivand ca nu este abuziva, ci este o subventie pe care nu o mai suporta ei”, explica Daniel Martin, unul dintre clientii nemultumiti.

Potrivit barbatului, operatorul RDS-RCS profita de faptul ca in zona in care acesta locuieste nu exista un alt prestator de servicii pe care l-ar putea contracta.

Problema taxei de mentenanta a intrat in atentia Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) in luna iulie, ca urmare a numarului mare de sesizari primite.

„ANPC a considerat ca taxa a fost perceputa fara informarea prealabila a consumatorilor si a dispus ca operatorul economic in cauza sa intre in legalitate prin notificarea consumatorilor cu privire la noua taxa. In aceste conditii, taxa poate fi perceputa numai dupa notificarea consumatorilor si dupa obtinerea acordului acestora”, explică Mihai Titichi, sef serviciu juridic al ANPC.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii