Reteta de succes a Poloniei: Privatizarile si Bursa   septembrie 20th, 2010

foto: topnews.in

Privatizarile facute la timpul lor si crearea unei burse puternice au fost principalele motive pentru care Polonia a fost singura economie cu crestere anul trecut.

Cu o scadere de 7% a economiei in 2009 si cu o bursa de 50 de ori mai mica decat a Poloniei la nivelul tranzacţiilor zilnice, Romania se afla in cealalta extrema, informeaza Ziarul Financiar.
Polonia vrea sa promoveze piata de capital si sa faca din Bursa de la Varsovia inima economiei poloneze, considera Krzysztof Walenczak, subsecretar de stat la Ministerul Trezoreriei din Polonia. In plus, obiectivul guvernului polonez este ca, prin privatizare, contributia activelor detinute de stat la PIB sa scada de la 20% cat este in prezent la o singura cifra.

Bursa de la Vrasovia are o capitalizare de 163 mld. dolari, de 5 ori mai mare decat Bursa de la Bucuresti, şi tranzactii zilnice de 290 mil. dolari, fata de 5,5 mil. dolari tranzacţionate local. In ultimii 20 de ani, Polonia a privatizat 300 de companii, mare parte dintre acestea prin intermediul pietei de capital.

D. B.

9:58

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii