Succesul unui student roman: Boboc la London School of Economics- VIDEO   septembrie 20th, 2010

foto: captura site campusnews.ro

Anca Haraga are 19 ani si tocmai a fost admisa la London School of Economics unde, timp de trei ani, va studia Stiintele Managementului. A absolvit Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi cu nota 10 la bacalaureat, fiind timp de patru ani sefa de promotie. Anca Haraga crede ca este extrem de important pentru tineri sa-si dea seama ca ideile lor au valoare si ca ei au valoare, noteaza Campus News.

Tanara a ales sa se inscrie la London School of Economics in primul rand pentru ca este una din cele mai vechi scoli de economie din lume si in al doilea rand datorita programului foarte bine structurat. Si locatia a avut un cuvant greu de spus atunci cand a trimis aplicatiile.

“Am aplicat la cinci universitati in total, din care m-au acceptat patru. Am ales Marea Britanie in primul rand datorita faptului ca-mi place mult limba engleza, si-n al doilea rand datorita faptului ca au un sistem educational care e foarte foarte vechi si cred cu tarie ca sunt oamenii care au abilitatea de a-si adapta foarte bine programele pe nevoile studentilor si pe nevoile pietei muncii”, a explicat tanara.

In ceea ce priveste facultate, Anca este de parere ca experienta multiculturala o va ajuta extrem de mult in viitor.

“Stiu ca va fi un mediu multicultural. Am citit tot felul de recenzii despre London School of Economics in care se spune ca doar vreo 48% din studentii lor sunt britanici, restul sunt straini. Stiu ca la ei se vorbesc pe an mai multe limbi straine decat se vorbesc la Natiunile Unite. Cu siguranta din punct de vedere multicultural vor fi extrem de multe castiguri. Si din punct de vedere academic, ma astept nu doar sa muncesc foarte mult ci si sa am foarte multe de invatat. Cred cu tarie ca ma va ajuta pe mine sa cresc mai mult si sa dezvolt de acolo anumite proiecte de suflet si anumite lucruri pe care le-am inceput deja aici.

Cu toate ca la varsta ei majoritatea tinerilor nu s-au decis ce vor sa faca pe viitor, Anca Haraga stie clar cum va arata viata ei.

“Mie imi place foarte mult sa invat. Si nu doar chestiuni teoretice, ci si chestiuni practice, chestiuni despre mine. Vreau sa fiu o persoana care invata cat de multe lucruri se poate despre ce ma inconjoara, despre ce sunt eu, despre oamenii de langa mine. Vreau sa fiu o persoana care zambeste mult si-o persoana care stie sa gasesaca echilibrul in tot ceea ce face.”

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii