Suceava: Studentii platesc cu 10% mai mult pentru cazare   septembrie 21st, 2010

Foto: bzi.ro

Caminele Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava vor fi mai scumpe cu 10% fata de anul trecut. Studentii vor plati, in functie de caminul ales, intre 80 lei si 330 lei, informeaza Adevarul de Suceava.

Tinerii studenti din anii III si IV sunt asteptati maine pentru a-si lua locul de cazare in primire. Avantajele sunt de partea studentilor admisi la buget, cu parinti cadre didactice. Ei au de platit 80 de lei pe luna, intr-o camera cu 4 locuri din Caminul 1. Pentru Caminul Nr. 2, in camere cu 3-4 paturi, vor plati lunar 140 de lei. Daca aleg camerele cu doua paturi din Caminul 3, vor plati 155 de lei. In Caminul 4, in camere de 2 paturi, locul costa 160 de lei, iar in cele cu 3 locuri costa 150 de lei.

„Sunt in al doilea an la master la Administratie Publica. Am stat in camin din anul II de facultate si sper sa prind si anul acesta. Nu-mi permit sa stau in chirie. Parintii mei sunt pensionari si nu au de unde sa ma ajute”, spune Veronica Parghie, studenta.

Studentii din anii I si II se vor caza abia in 23 septembrie, iar o zi mai tarziu se vor caza familistii, masteranzii si cei care au lipsit in primele zile. Ultimii care se vor caza vor fi cei admisi pe locurile cu taxa. Acestia au de platit intre 135 si 215 lei lunar.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii