Un roman, castigatorul Robotdalen Scientific Award 2010   septembrie 21st, 2010

Foto: Matei Ciocarlie

Matei Theodor Ciocarlie este castigatorul editiei din acest an a concursului international de cercetare stiintifica Robotdalen Scientific Award din Suedia. Teza lui privind studiul miscarilor mainilor robotilor a castigat marele premiu al competitiei, in valoare de 20 de mii de euro, scrie CampusNews.

Tanarul, care este  student al Universitatii din Columbia, spune ca a ales  acest subiect de studiu anticipand evolutia robotilor spre utilizarea lor in situatii naturale, in viata de zi cu zi. „Mediile industriale, in care robotii sunt folositi cu succes de multi ani, sunt guvernate de reguli foarte stricte, iar sarcinile indeplinite de roboti sunt specificate in detaliu”, precizeaza Matei Ciocarlie.

„Problema centrala in teza mea este de a reduce complexitatea mainilor robotice si a algoritmilor care le folosesc, fara a le compromite polivalenta, adica abilitate de a manipula cat mai multe obiecte in diferite situatii”, mai spune castigatorul.

Matei are cuvinte de lauda despre cercetatorii romani si spune ca perspectiva negativa din care sunt ei priviti pe alte planuri, s-a intransformat intr-una pozitiva in domeniul cercetarii. „Sunt in masura sa comentez mai degraba despre activitatea de cercetare a romanilor, care sunt, dupa parerea mea, extrem de apreciati in mediul universitar american si international.Inca din primele zile la Columbia University am constatat ca a fi roman, departe de a fi un handicap, este mai degraba un avantaj, si romanii sunt o prezenta constanta in cercetarea academica si industriala.”

Cititi interiul integral pe CampusNews.ro.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii