Boc pregateste coasa si pentru indemnizatia de crestere a copilului – VEZI SITUATIA DIN ALTE TARI   septembrie 22nd, 2010

foto: alexstudio.ro

Premierul Emil Boc intentioneaza sa modifice sistemul de acordare a indemnizatiilor pentru cresterea copilului in vederea alinierii acestuia la standardele internationale, noteaza realitatea.net.

In Uniunea Europeana sunt cel putin sapte sisteme diferite. Potrivit consilierului premierului Emil Boc,  Andreea Paul Vass, modificarea va fi facuta pentru a elimina abuzurile din sistem.

„Premierul a dispus sa se intruneasca un grup de lucru interministerial condus de Ministerul Muncii si care sa ne propuna un nou Cod de Asistenta Sociala pus pe baze mai corecte in favoarea persoanelor cu adevarat vulnerabile si sa curatam abuzurile din sistem. Aceasta propunere este operabila. Asteptam sa vina cu noua propunere in Guvern si pe baza ei se va lua o decizie finala”, a explicat Andreea Paul Vass.

In replica, eurodeputata Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL), a condamnat, miercuri, logica „dupa noi, potopul” care ghideaza administratia Basescu-Boc. Potrivit deputatei europene, asistam la o distrugere a securitatii sociale in care sunt tintite categoriile cele mai vulnerabile, copiii si pensionarii. Dupa demonizarea continua a pensionarilor, Guvernul Boc anunta in prezent si „reforma” indemnizatiei de crestere a copiilor.

„Ceea ce face actuala administratie Basescu-Boc este o distrugere a securitatii sociale, in logica dupa noi potopul. Dupa ce au demonizat pensionarii care au muncit o viata portretizandu-i ca omul gras, acum executivul isi bate joc si de viitorul Romaniei vizand reforma indemnizatiei de crestere a copiilor. In acelasi timp, cu seninatate, Presedintele Basescu anunta un nou imprumut in 2011 la FMI, care ne va afunda si mai mult in prapastia datoriilor. Concluzia se impune de la sine: daca mai continua cateva luni asa-zisa reforma a statului, va fi distrus de tot statul”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat transmis redactiei.

De la data de 1 iulie, mamele din Romania au primit o indemnizatie pentru cresterea copilului cu 15% mai mica. Pana la acea data mamele primeau 85% din media veniturilor pe ultimul an. Indemnizatia este acordata pentru o perioada de maximum doi ani.

Vezi ce indemnizatii primesc mamele din celelalte tari ale Uniunii Europene AICI.

C.A.


Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii