Cine sunt gigantii imobiliari din umbra de pe piata romaneasca   septembrie 22nd, 2010

foto: 1235.ro

CFR, Romtelecom sau Posta Romana sunt companiile cu cele mai mari portofolii imobiliare din România, desi nu au ca principal obiect de activitate acest domeniu.

Compania nationala de cai ferate are scoase pe piata spatii comerciale in suprafata totala de 1,7 milioane mp, aproape dublu fata de spatiile gestionate de primii zece jucatori de pe piata mall-urilor din Romania la un loc.

Daca Iulian Dascalu, Immoeast, Argo Real Estate sau BelRom scot anual sute de milioane de euro din proprietatile pe care le inchiriaza, CFR are in prezent venituri medii lunare de doar trei milioane lei.

La patru ani dupa ce grecii de la OTE au devenit actionari majoritari ai celui mai mare operator de telefonie fixa – Romtelecom, compania si-a infiintat o divizie imobiliara: Romtelecom Real Estate.

Procesul de restructurare a retelei comerciale a condus la cumularea unei suprafete de peste 100.000 mp de spatii de retail, birouri, depozite, apartamente si terenuri pe care compania a fost nevoita sa le scoata pe piata pentru a le valorifica. (12:20)

Cititi mai departe pe capital.ro

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii