Irlanda: O romanca a fost despagubita dupa ce nu a putut deveni sofer de autobuz in Dublin   septembrie 22nd, 2010

foto: cormacdevlin.ie

O romanca ce nu a putut deveni sofer de autobuz in Dublin, pentru ca este prea scunda, va primi despagubiri de 6.000 de euro, relateaza publicatia Irish Times, citata de realitatea.net.

Izabela Lazar a reusit sa treaca testul teoretic si proba practica pentru a deveni sofer de autobus, insa la examenul medical a fost anuntata ca nu indeplineste criteriul de inaltime pentru a ocupa respectiva pozitia.

Femeia sustine ca restrictiile de inaltime se aplica in mare parte femeilor, societatea de transport in comun Dublin Bus, angajand persoane care au aceeasi inaltime cu ea, dar care sunt barbati, albi si irlandezi. Mai mult, Izabela Lazar a precizat ca nu i s-a spus care este limita de inaltime pentru a deveni sofer de autobuz.

Dublin Bus a declarat ulterior ca inaltimea recomanda pentru un sofer de autobuz este de 1,65 metri, in timp ce romanca are doar 1,57. De asemenea, compania a admis ca „este posibil sa existe” barbati angajati care nu indeplinesc acest criteriu.

Un expert a aratat ca inaltimea medie a femeilor din Irlanda este 1,62 de metri. Deci Dublin Bus cere ca femeile sale soferi sa aiba o inaltime peste medie.

In baza acestor probe si in lipsa unei inaltimi minime clar stabilite tribunalul a decis ca femeia trebuie angajata.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii