Mihai Chitac, la doar 9 ani a intrat direct in anul III la Conservatorul „Arrigo Boito“ din Parma   septembrie 22nd, 2010

foto: adevarul.ro

La doar 9 ani, targovisteanul Mihai Chitac a intrat direct in anul III la Conservatorul „Arrigo Boito“ din Parma, dupa ce a reusit, in primavara lui 2010, sa obtina un premiu national in Italia. La varsta la care alti copii prefera sa se joace, Mihai va studia la Parma cu unul dintre cei mai importanti violonisti din Europa, Luca Fanfoni, noteaza Adevarul.

Baietelul s-a mutat, anul trecut, impreuna cu familia sa, la Parma, dupa ce a terminat clasa I la Colegiul National de Arte „Octav Bancila” din Iasi. Cand a plecat peste granite Mihai castigase deja premiul intai la Concursul International „Mozart” – Targoviste. Mai mult, micul muzician a reusit sa obtina punctajul maxim si la Concursul National „E lucevan le stelle” – Parma Lirica, in primavara acestui an.

Baiatul a inceput sa studieze vioara in urma cu doi ani si de atunci nu s-a mai despartit de ea. „Simt ca sunt artist cand cant la vioara. Cand am castigat concursul din Targoviste eram foarte bucuros. Am plans de emotie”, a declarat Mihai.

Hortararea acestuia si talentul sau  incredibil l-au determinat pe unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni din Italia, profesorul Luca Fanfoni, sa se ofere sa-l pregateasca fara nici un onorariu.

„Faptul ca il cunosc pe Maestro e ceva incredibil, dar si ceva normal, pentru ca il simt ca pe al doilea tata al meu. Este incredibil cand pot sa vad cum canta profesorul meu, care ii este dedicat lui Paganini”, spune Mihai.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii