Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul   septembrie 23rd, 2010

Nasterea lui Ioan a avut loc cu doar sase luni inaintea nasterii lui Iisus (foto: crestinortodox.ro)

Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita joi de Biserica Ortodoxa, noteaza CrestinOrtodox.ro.

Sfantul Arhanghel Gavriil i-a vestit lui Zaharia, in timp ce slujea la templu, ca sotia sa Elisabeta, inaintata in varsta, va naste un fiu care se va numi Ioan. Nasterea lui Ioan a avut loc cu doar sase luni inaintea nasterii lui Iisus.

”Daca dorim sa stim cum se pot naste copii din parinti sterpi si varstnici, sa nu mergem sa-i intrebam pe oameni, caci nu vor avea ce sa ne spuna. Faptele despre care se intreaba sunt mai presus de stiinta naturala. Mai curand sa mergem sa privim la puterea lui Dumnezeu care le-a facut pe toate din nimic, care nu a avut nevoie de parinti tineri sau varstnici ca sa-l faca pe Adam. Decat sa fim curiosi, mai bine sa dam slava lui Dumnezeu care ne-a descoperit puterea Sa noua pacatosilor”, a spus Sfantul Nicolae Velimirovici

Biserica i-a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui – 23 septembrie; nasterea – 24 iunie; soborul lui – 7 ianuarie; taierea capului – 29 august; prima si a doua aflare a capului – 24 februarie; a treia aflare a capului sau – 25 mai.

Tot in aceasta zi, se face pomenirea:

– Sfintilor Mucenici Andrei, Ioan, Petru si Antonie;

– Sfintei Mucenite Raida, fecioara (†308);

– Sfintelor Cuvioase femei Xantipa si Polixenia;

– Sfantului Mucenic Nicolae Pantopolitul;

– Sfantului Mucenic Ioan din Conita.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii