Romania, la mila UE si FMI: Primii ne-au dat bani azi, ceilalti poate maine   septembrie 23rd, 2010

foto: stock.xchng

Desi din interiorul tarii actiunile guvernantilor nu se vad prea bine, din exterior se pare ca lucrurile merg bine. Astfel, oficialii de la Bruxelles au decis sa ne acorde azi cea de-a treia transa din imprumutul total de 20 mld. euro.

Transa este de 1,15 mld. euro si vine dupa ce Comisia Europeana a evaluat pozitiv punerea in aplicare, de catre autoritatile de la Bucuresti, a programului de politici economice convenit, plus ca au fost luate si alte masuri pentru a compensa cresterea economica slaba, informeaza Money.ro.

De cealalta parte a Atlanticului, la Washington, board-ul Fondului Monetar International se va intalni maine pentru a decide daca Romania va primi urmatoarea transa din acordul de finantare semnat in primavara lui 2009. Daca Romania va obtine aviz favorabil, FMI va elibera a sasea transa, in valoare de 900 de milioane de euro, in cel mult 48 de ore, bani care se vor duce in visteria BNR.

Misiunea FMI la Bucuresti a observat ca Romania si-a indeplinit majoritatea criteriilor de performanta, cu exceptia plafonului pentru arierate si a tintei indicative pentru cheltuielile curente.

Aflati mai multe detalii AICI si AICI.

D. B.

16:30

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii