Si PSD va inainta la CC o contestatie privind Legea pensiilor, in care invoca incalcarea dreptului la proprietate   septembrie 23rd, 2010

Foto: romanialibera.ro

PSD va depune joi, la Curtea Constitutionala, o contestatie la Legea pensiilor in forma adoptata de Camera Deputatilor, invocand, printre motivele acestei sesizari, si incalcarea articolului din Constitutie care se refera la garantarea dreptului la proprietate, a anuntat Dan Sova, citat de Mediafax. PNL a depus si el, tot astazi, o sesizare pe aceeasi lege.

Senatorul PSD Dan Sova a precizat ca sesizarea va invoca incalcarea art. 44 din Constitutie, care garanteaza dreptul la proprietate, si art. 47, care stipuleaza ca statul este obligat sa ia masuri pentru a asigura cetatenilor un trai decent. De asemenea, contestatia face trimitere la incalcarea art. 20 alin (2) din Constitutie, referitor la respectarea pactelor si tratatelor internationale privitoare la drepturile fundamentale ale omului.

Sova a mai precizat ca sesizarea de neconstitutionalitate invoca si incalcarea art. 1 alin (5), care stipuleaza ca respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie. Un alt articol la care face trimitere sesizarea PSD este art. 15, referitor la neretroactivitatea legii. PSD contesta si modul de adoptare de catre Camera Deputatilor a Legii pensiilor, reclamand Curtii Constitutionale lipsa procedurii parlamentare legale, invocand faptul ca legea nu are avizul comisiei de sanatate, precum si faptul ca nu a fost respectat termenul de cinci zile dintre elaborarea raportului final in comisii si votarea legii.

Dupa cum aminteste Mediafax, PNL a depus, joi, la Curtea Constitutionala o sesizare privind Legea sistemului unitar de pensii publice.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

septembrie 23rd, 2010 at 16:33
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Contestatiile pe tema pensiilor, discutate pe 29 septembrie de Curtea Constitutionala spune:

[…] sustinand ca se incalca dreptul la proprietate si ca legea e discriminatorie. La randul sau, si PSD a depus tot joi, la Curtea Constitutionala, o contestatie impotriva aceleiasi Legii.   (A.S.) […]