Extravaganta colectie de bijuterii a amantei regelui Eduard al VIII-lea, expusa in marile orase ale lumii   septembrie 24th, 2010

(foto: wikipedia.org)

Wallis Simpson a ramas, cu siguranta, o figura aparte in galeria amantelor celebre. Numele celei pentru care regele Marii Britanii a renuntat la tron revine in atentia publica dupa ce presa britanica a publicat fotografii cu extravaganta colectie de bijuterii de peste sase milioane de dolari a acesteia. Piesele rare au fost expuse recent de celebra casa Sotheby.

Unele din piese au inscriptionate mesaje de dragoste, atat din perioada in care Eduard al VIII-lea a fost pentru foarte putin timp rege, dar si din timpul casatoriei sale cu americanca, titreaza Daily Mail.

Cele 20 de bijuterii, foarte multe realizate de celebra casa Cartier, vor fi scoase la licitatie in noiembrie, dar pana atunci vor fi expuse la Londra, Hong Kong, Moscova, New York si Geneva.

Cele mai frumoase piese sunt o bratara pantera din diamant si onix si o brosa flamingo din rubin, safir, smarald si diamant, ambele create de Cartier.

„Oferta nu include doar exemple incomparabile ale geniului celor de la Cartier in colaborare cu familia Windsor, ci bijuterii care prin inscriptiile lor spun poate cea mai frumoasa poveste de dragoste din secolul 20, pentru care un om a abdicat tronul Marii Britanii”, spune David Bennett, presedinte al Sotheby pentru Europa si Orientul Mijlociu.

Pentru fotografii click AICI.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii