Studentii francezi construiesc locuinte pentru rromi   septembrie 26th, 2010

Familiile sunt alese in functie de varsta copiilor (foto: tion.ro)

Dupa desfiintarea mai multor tabere de rromi, un grup de studenti la Arhitectura a decis sa instaleze adaposturi pentru acestia la periferia orasului Lille.  Prima locuinta, construita din lemn si avand o suprafata de noua metri patrati, a fost inaugurata sambata, relateaza Le Figaro, citat de antena3.ro.

Adapostul a fost construit de membrii grupului L’atelier solidaire, cu ajutorul familiilor de rromi, pe un teren viran aflat in apropierea Facultatii de arhitectura din Lille. Cel care se va bucura de noua locuinta este Coco, un tanar in varsta de 28 de ani, ajuns in Franta impreuna cu sotia sa, Argentina, si cei trei copii ai lor. Pana acum Coco impreuna cu familia sa locuia intr-un cort.

„Conditiile de viata trebuie sa se imbunatateasca aici si acum. Nu putem astepta ca temperaturile sa ajunga la -5 sau -10 grade”, a declarat Elodie Longuemart, unul dintre cei care au ajutat la ridicarea casei.

Initiatorii proiectului urmeaza sa aiba joi o intrevedere cu locuitorii din zona, pentru a discuta despre viitorul terenului viran, unde studentii spera sa construiasca opt adaposturi destinate familiilor de rromi alese in functie de varsta copiilor.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii