Activitati paranormale, in numar record in Marea Britanie   septembrie 27th, 2010

(foto: descopera.ro)

Fenomenele paranormale exista inca din Antichitate si pana in prezentul supertehnologizat si nici macar astazi numarul celor ce cred in inexplicabil nu s-a redus, ci devine din ce in ce mai mare. Iar in ultimile 12 luni, in Marea Britanie s-au inregistrat 227 de activitati paranormale, un numar record, in urma unui studiu publicat astazi.

Raportul privind fenomenele ciudate a fost realizat de Reverendul Lionel Fanthorp, un preot anglican si presedintele Asociatiei pentru Studiul Stiintific al Fenomenelor Paranormale, informeaza The Sun. „Fantomele sunt cel mai des intalnit fenomen, urmat de OZN-uri si sunetele bizare” se spune in studiul respectiv.

Cel mai recent eveniment s-a petrecut in Prestwick, un barbat a declarat ca a vazut pe cer un obiect sferic de culoare rosie, foarte aproape de orasul scotian, care si-a schimbat culoarea si a inceput sa zboare insotit de alte forme similare. În Truro, trecatorii spun ca au auzit zgomote de lanturi in Campul Comprigney, unde erau expuse pe vremuri trupurile criminalilor intr-o cusca de metal. La Derby, fantoma unui gradinar a fost vazuta plimbandu-se pe pajistea din fata Muzeului Pickford House.

Cu toate acestea, validarea si acceptarea paranormalului este inca subiectul unor dure controverse intre sustinatorii sai si sceptici. Se stie ca o buna parte a acestor fenomene catalogate initial paranormale sunt simple mituri si legende populare, in timp ce altele s-au dovedit a fi simle escrocherii puse la cale de fel de fel de sarlatani.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii