Basescu l-a felicitat pe Blaga pentru ”gestul politic” de a demisiona   septembrie 27th, 2010

foto: newsro.ro

Prezent la ceremonia de predare a stafetei de ministru de Interne, la sediul MAI, presedintele Traian Basescu a salutat gestul lui Vasile Blaga de a demisiona. ”Prin gestul lui politic a substituit gestul pe care trebuiau sa-l faca cei responsabili pentru evenimentele de vineri”, a spus presedintele.

Basescu a spus, luni seara, ca prezenta sa in sediul MAI arata ca are incredere in aceasta institutie. El a numit inacceptabil marsul politistilor de vineri: ”o manifestare legitima a politistilor a ajuns un mars ilegal facut chiar de cei care ar trebui sa apere legea, de cei carora le spunem oamenii legii”. Presedintele s-a arata deranjat si de faptul ca marsul a fost o actiune a oamenilor in uniforma. ”Valoarea voastra este ca nu sunteti implicati politic, va garanteaza stabilitatea”. ”Am vazut prea multe revendicari politice la un miting al politistilor”.

Basescu a spus ca asteapta un raport cu privire la evenimentele de vineri, la urmatoarea sedinta a CSAT, care va avea loc joi. Tot atunci se va discuta si despre masurile luate in vederea aderarii la Spatiul Schengen.

Traian Basescu a spus ca, pana la lamurirea evenimentelor din 24 septembrie, nu va recurge la serviciile politistilor si jandarmilor. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

septembrie 27th, 2010 at 22:54
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Seful Politiei: Raportul cerut de Basescu, gata in cateva zile spune:

[…] statului a spus, luni, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, prezentat in CSAT, mentionand ca demisia lui […]