Dan Sova: Suspendarea lui Basescu are sanse mari   septembrie 27th, 2010

foto: ziare.com

Senatorul PSD Dan Sova a declarat ca sunt sanse foarte mari ca presedintele Traian Basescu sa fie suspendat, iar criza politica actuala nu poate fi stopata decat „dupa eliminarea” sefului statului de pe scena politica, informeaza Ziare.com.

„Sunt sanse foarte mari ca presedintele Basescu sa fie suspendat si imi doresc din tot sufletul sa fie suspendat pentru a incheia cea mai neagra perioada din istoria postdecembrista a Romaniei”, a delcarat Dan Sova, la TV Ziare.com.

Senatorul social-democrat a precizat in acest context ca exista o modificare la Legea de functionare si organizare a Curtii Constitutionale, care da dreptul judecatorilor constitutionali sa decida asupra hotararilor Parlamentului, fapt care ar facilita procesul de suspendare a liderului de la Cotroceni. Eventualitatea ca parlamentarii PD-L si cei din coalitia de guvernamant sa iasa din sala, ducand la respingerea cererii de suspendare, ar fi astfel eliminata, apreciaza Dan Sova, care a explicat astfel de ce Curtea Constitutionala ar putea decide ca aceasta decizie ar fi neconstitutionala.

Potrivit senatorului PSD, dupa suspendarea sefului statului, ar trebui ca in maximum 30 de zile sa fie organizat un refendum si, in functie de votul pe care il vor da romanii, ar trebui organizate alegeri prezidentiale.

Reamintim ca, saptamana trecuta, PSD, prin vocea presedintelui Victor Ponta, a anuntat ca va demara procedura de suspendare a sefului statului, daca acesta va promulga Legea pensiilor. Ulterior, intr-o interventie televizata, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a apreciat ca exista posibilitatea ca parlamentari din toate formatiunile sa voteze pentru suspendare.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii