Tulcea: Noi centre de informare turistica la Murghiol si Sfantu Gheorghe   septembrie 27th, 2010

Aproape 3.000 de turisti au vizitat centrele de informare in acest an (Foto: peisagista.wordpress.com)

Vizitatorii Deltei Dunarii vor avea la dispozitie, pana la sfarsitul acestui an, doua noi centre de informare turistica, la Murighiol si Sfantu Gheorghe, implementate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), potrivit Agerpres.

In cele doua centre, turistii vor putea afla formele de autorizare pentru intrarea in Delta, in conditiile in care in acest sezon turistic, mai multe persoane au reclamat ca nu stiu unde pot plati taxa de acces in zona, potrivit guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu.

”Am inceput lucrarile la un nou centru de informare in Chilia Veche, centru necesar pentru acoperirea cerintelor si din aceasta zona, si modernizam centrul de informare din Sulina”, a afirmat Grigore Baboianu.

Pe langa centrele de informare,  continua lucrarile de constructie a centrului international de pregatire pentru gestionarea zonelor umede din Uzlina. Aici, conducerea ARBDD doreste ca anul viitor sa inceapa cursuri de specializare pentru managerii ariilor protejate.

”Speram ca in 2011 sa inauguram un ciclu de seminarii si cursuri de instruire pentru coordonatorii ariilor protejate, pentru personalul care gestioneaza zone umede la nivel national intr-o prima faza. Speram sa ii antrenam pe reprezentantii celor 25 de arii protejate si intr-o faza ulterioara sa extindem actiunile pe plan euro-regional si la nivelul zonei Marii Negre”, a adaugat guvernatorul Baboianu.

Potrivit acestuia, de la inceputul acestui sezon turistic, centrele de informare din Delta Dunarii au fost vizitate de circa 3.000 de persoane, aproximativ 1.800 dintre acestea fiind din strainatate.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii