Cati romani lucreaza cu contracte temporare de munca   septembrie 28th, 2010

In Romania peste 12.000 de angajati lucreaza pe o perioada determinata, cuprinsa intre doua si sase luni, piata serviciilor de leasing de personal fiind estimata anul trecut la aproape 120 milioane de euro.

“Mai mult de 25.000 de persoane au fost angajate de catre firmele autorizate cu misiuni cuprinse intre 2 si 6 luni in ultimii doi ani. In 2008 volumul a fost mai mare, de 587 milioane lei (aproximativ 160 mil. euro) si o medie anuala de 15.700 de angajati temporari”, spune Cristina Radulescu, preşedintele Asociatiei Romane a Agentilor de Muncă Temporara (ARAMT) si country manager al firmei de recrutare Adecco, citata de zf.ro.

ARAMT este formata din sapte companii de pe piata locala de recrutare: Adecco, Agentia de Servicii Professional, APT Resources&Services, Gi Group, Lugera&Makler, Manpower Romania si Trenkwalder, care sustin ca detin impreuna 60% din piata totala de leasing de personal.

In general, companiile apeleaza la munca temporara atunci cand au nevoie de personal calificat sau semicalificat, cum ar fi operatori de productie sau secretari si receptioneri. (14:45)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii