Colliers: Terenurile s-au ieftinit cu 30% iar tendinta continua   septembrie 28th, 2010

Preturile terenurilor au scazut in primul semestru al anului cu 20%-30% fata de aceeasi perioada din 2009, la un nivel similar cu cel din perioada 2005 – 2006, dar chiar si in acest context o stabilizare a preturilor nu este asteptata in viitorul apropiat, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Consultantii companiei nu se astepta inca la o stabilizare a preturilor, intrucat incertitudinile privind evolutia economiei persista, informeaza wall-street.ro.

Mai mult decat atat, conditiile nesigure de valorificare a produselor finale pe piata imobiliara in perioada imediat urmatoare fac ca investitiile in terenuri sa fie considerate mai riscante.

In ceea ce priveste persoanele fizice, in primele sase luni acestea au cautat terenuri mici, pentru nevoile rezidentiale proprii, atat in Bucuresti, in locatii centrale, cat si in jurul Bucurestiului, in zonele rezidentiale traditionale.

Preturile terenurilor disponibile acum in zone precum Sisesti, Baneasa sau Pipera au ajuns la nivelul celor cerute de proprietari in perioada de boom in Corbeanca, Ciolpani sau Snagov, se mentioneaza in raport. (16:09)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii