„Kramer vs. Kramer”, din cinematografe pe scena unui teatru parizian   septembrie 28th, 2010

Filmul “Kramer vs. Kramer”, castigator a cinci premii Oscar, a fost dramatizat pentru prima data pe scena teatrului Bouffes Parisiens, scrie lemonde.fr, citand AFP. Filmul din 1980, cu Meryl Streep si Dustin Hoffman in rolurile principale, spune povesta a doi soti  al caror mariaj esueaza si care se lupta pentru custodia fiului lor. Filmul a fost un mare succes de box-office si  fost vazut de aproape 100 de milioane de spectatori din lumea intreaga.

Productia, cu un scenariu semnat de dramaturgul Didier Caron si cu regia asigurata de Stéphane Boutet, este o versiune in acelasi timp fidela si moderna a romanului americanului Avery Corman, ce a stat la baza filmului. Caron si Botet au optat pentru o reducere a patetismului din film, introducand in scenariu o serie de replici de un umor autentic. Regia este una foarte cinematografica, o succesiune de scene scurte.

Corman a fost prezent la premiera spectacolului si a declarat: “Dupa atatia ani, iata-ma aici, in Paris, pentru premiera mondiala a unei adaptari teatrale a romanului meu. E mult dincolo de tot ce mi-am putut imagina vreodata. Am scris Krammer vs. Krammer intr-o epoca in care miscarea de emancipare feminista era in apogeu. Filmul a schimbat semnificativ modul in care este conceputa cresterea copiilor”.

Versiunea prezentata pe scena franceza ii are in rolurile pricipale pe Gwendoline Hamon si Frédéric Diefenthal, parteneri si in viata de zi cu zi, care reusesc, scrie AFP, o interpretare credibila a unui cuplu aflat in criza.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii