Pericol in trafic: Aproape 70% dintre masinile verificate au probleme tehnice   septembrie 28th, 2010

Foto: agenda.ro

Autoturismele cu defectiuni tehnice au pus stapanire pe drumurile din Romania. Potrivit Registrului Auto Roman, aproape sapte din zece masini controlate in trafic prezinta probleme tehnice sau legate de documente, informeaza realitatea.net.

„Inspectorii Registrului Auto Roman au verificat tehnic in trafic, de la inceputul acestui an si pana la data de 15 septembrie, peste 50.000 de vehicule, la nivelul intregii tari. Dintre acestea, 67% (33.808 vehicule) au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente”, au explicat reprezentantii R.A.R.

Jumatate dintre vehiculele controlate in trafic au fost catalogate de reprezentantii R.A.R ca fiind neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere. Printre defectiunile intalnite se numara proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni ale sistemului de franare.

„Dintre vehiculele neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, 2.235 (13,3%) au fost considerate ca prezentand pericol iminent de accident”, au explicat inspectorii R.A.R. Vehiculele aveau sisteme de franare ineficace, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzătoare.

De asemenea, aproape 6.300 de autoturisme verificate depaseau normele maxime de poluare, mai mult de 1.000 au avut probleme legate de identificare, iar aproape 2.500 de vehicule au avut certificatul de inspectie tehnica periodica fals, expirat sau lipsa.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii