Sculpturi umane in Manhattan   septembrie 28th, 2010

Foto: telegraph.co.uk

In timp ce “smecherasilor de cartier” imbracati in treninguri li s-ar fi interzis accesul in cel mai cunoscut district financiar din lume – Manhattan, oamenii din imagine par sa apartina categoriei mai sus amintite, insa in realitate sunt colegi in proiectul “Urban Spaces”, supranumit si “Bodies”, relateaza cotidianul britanic “The Telegraph”.

Organizat de artistul austriac Willi Dorner, evenimentul a necestiat recrutarea a 22 de dansatori locali care au purtat costumatii in culori aprinse in timp ce alergau pe strazi si executau acrobatii folosind spatiul urban din jurul lor.
Performanta acestora le-a permis sa se strecoare prin cele mai inguste zone si sa se foloseasca de cele mai inalte cladiri, chiar si prin aglomeratia zilnica din New York.

Artistul in varsta de 51 de ani a ales acest oras pentru ca “este cel mai cunoscut din intreaga lume. Centrul financiar al lumii, fiind totodata si cel mai prestigios centru de arta si dans, ne-a oferit o locatie sigura pentru a ne desfasura, cum ar fi zona Wall Street, din inima districtului financiar. Ideea este de a testa vigilenta securitatii din zona, si sa vedem cum se descurca o societate obsedata de securitate atunci cand este luata prin surprindere de dans”, explica Dorner.

La fel ca si in Marea Britanie, autoritatile americane sunt foarte sensibile la evenimentele neasteptate care se desfasoara in public. Cei care au luat parte la “Urban Spaces” si-au atins scopul de a face lumea sa se gandeasca la felul in care sa se comporte cand unele atitudini sunt potrivite si altele nu. “Unora le place si zambesc, in timp ce altii reactioneaza negativ. Dau din cap dezaprobator si ne atrag atentia ca nu ar trebui sa ne cataram peste tot. Amestecul de reactii este amuzant”, conchide Willi Dorner.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii