Se raceste vremea! – VEZI PROGNOZA   septembrie 28th, 2010

Cu fiecare zi temperatura mai scade cu cateva grade (foto: berilac.com)

Cu toate ca toamna ne-a rasfatat in ultima perioada cu temperaturi destul de ridicate, in urmatoarea perioada situatia este pe cale sa se schimbe. De miercuri vremea se va raci accentuat, temperaturile minime ajungand  la doar 8 grade.

O masa de aer rece care intra in Maramures, Crisana, Transilvania si apoi dincolo de Carpati va cobori regimul termic sub cel normal, anunta realitatea.net.

Miercuri in jumatatea de sud-est a tarii cerul va fi mai mult noros si va ploua in special dupa amiaza si noaptea, cantitatile de apa depasind 20-25 de litri in sud-estul tarii, in  Baragan si Dobrogea. In restul teritoriului va ploua slab si doar izolat. Temperaturi maxime vor fi de la 14 grade in nordul Crisanei si in Maramures pana la 20-25 grade in sud-est.

Joi vremea va continua sa se raceasca, temperaturile maxime fiind cuprinse intre 11-12 grade nord- vest si in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali, in timp ce in sudul tarii acestea vor atinge pragul de 20-21 grade. In estul tarii va ploua local.

„In zona inalta de munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si trecator chiar ninsoare. Nu e ceva neobisnuit pentru aceasta perioada. Nu e foarte, foarte rece, dar inseamna o racire semnificativa fata de zilele trecute”, a declarat meteorologul Dumitru Balta.

Vineri vremea va fi rece pentru aceasta perioada cu temperaturi maxime de 12-20 de grade. Numai pe arii restranse va ploua slab in nordul si centrul tarii. In zona inalta, la peste 2.000 de metri, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

Vremea se mentine rece si sambata, temperaturile maxime fiind cuprinse tot intre 12 si 20 de grade. Iar duminica dimineata temperaturi minime vor fi intre 0 si 8 grade ceea ce inseamna conditii de bruma in depresiunile intramontate si zona subcarpatica.

„Cu fiecare zi temperatura mai scade cu cateva grade. Temperaturile vor fi mai scazute si cu 8 grade fata de valorile normale pentru aceasta perioada, mai ales fata de valorile maxime care ar trebui sa se incadreze intre 18 si 24 de grade, in aceasta perioada”, a declarat Dumitru Balta.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii