SUA si alte 12 tari se joaca de-a razboiul cibernetic in Cyber Storm III   septembrie 28th, 2010

 
 

Foto: tgdaily.com

 

Statele Unite impreuna cu alte 12 tari desfasoara in aceasta saptamana o ampla simulare a unui atac informatic masiv, numita „Cyber Storm III”. Autoritatile americane sustin ca astfel vor sa testeze capacitatea sistemelor de siguranta in fata unei amenintari care ar putea afecta infrastructura si ar putea duce la pierderi de vieti omenesti, transmit Reuters si AFP, consultate de HotNews.
 
Exercitiul Cyber Storm III, organizat de Departamentul de Securitate Interna al SUA, dureaza trei – patru zile si nu va implica injectarea de malware real. Acesta va fi doar o simulare care testeaza capacitatea de reactie a diverselor sisteme de aparare in fata unei amenintari informatice majore. Agentiile de presa noteaza ca este prima data cand are loc o simulare de amploare in acest domeniu, parte a noului plan de aparare impotriva criminalitatii electronice, lansat de administratia americana in 2009. Tarile care participa la exercitiu sunt Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Ungaria, Japonia, Italia, Olanda, Noua Zeelanda, Suedia, Elvetia si Australia.

Directorul Cyber Storm III, Brett Lambo, a precizat ca retelele nu vor fi atacate in mod real, ci totul va fi o simulare care va pune autoritatile in fata situatiei in care unele functii esentiale vor fi dezactivate. „Organismele de raspuns urmeaza sa reactioneze ca si cand atacurile ar veni de la infractori reali, a spus responsabilul american. In particular, exercitiul incearca sa testeze cat de bine si cat de repede pot declasifica informatii agentiile guvernamentale, astfel incat sa le poata impartasi cu companiile din sectorul privat care destin si opereaza infrastructura”, a subliniat acesta. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii