Absolventa de Harvard, dupa o copilarie petrecuta pe strazi   septembrie 29th, 2010

Foto: captura site Daily Mail

Cu ambii parinti dependenti de droguri, americanca Liz Murray a trait clipe de cosmar in adolescenta. La 15 ani a abandonat scoala si a ajuns sa traiasca pe strazi, fortata sa fure mancare pentru a supravietui. Cu toate acestea, a avut puterea sa-si schimbe viata, ajungand sa-si termine studiile la prestigioasa universitate Harvard.

Povestea tinerei e impresionanta. Fata isi aminteste ca impreuna cu sora sa manca cuburi de gheata sau pasta de dinti la cina, titreaza Daily Mail. Cele doua au incercat sa mearga la scoala, dar pline de paduchi si murdare au devenit in foarte scurt timp tinta bataii de joc a celorlalti elevi si au renuntat sa mai frecventeze cursurile.

In cartea publicata de Murray, „Breaking Night: A Memoir Of Forgiveness, Survival, And My Journey From Homeless to Harvard”, care a devenit deja un bestseller in America, tanara de 29 de ani isi povesteste copilaria, ani in care parintii dadeau toti banii pe droguri.

„Parintii mei erau hipioti. Iar pe la 3, 4 ani am observat ca mama si tata aveau obiceiuri ciudate cand asezau pe masa linguri si alte obiecte pentru a pregati ceva bizar”, scrie Liz in memoriile sale. Cand a implinit 15 ani, a aflat ca mama sa avea SIDA. La scurt timp dupa aceea, femeia a murit, iar cei trei au fost evacuati pentru ca tatal ei nu a mai platit chiria. Acesta si-a gasit un loc la adapostul saracilor, dar tanara a ramas singura pe strazi dormind in statiile de metrou sau pe bancile din parc.

„Eram unul din oamenii aceia de pe strada de care incerci sa stai cat mai departe”, isi aduce aminte tanara.

La 17 ani, Liz a luat o decizie ce i-a schimbat viata complet. A terminat liceul in doar doi ani si a castigat simpatia profesorilor care au vazut un potential remarcabil in adolescenta. Ca recompensa pentru eforturile sale, mentorii sai de la liceu au dus-o sa viziteze prestigioasa universitate Harvard unde a castigat o bursa oferita de „New York Times”.

In mod remarcabil, Liz nu are resentimente cu privire la copilaria si adolescenta sa si subliniaza in carte cat de mult si-a iubit parintii. „Chiar daca au fost dependenti de droguri si au facut greselile pe care le-au facut, in mod incredibil ne iubeau foarte mult si au reusit sa imi transmita acest mesaj intr-un fel sau altul”, a mai adaugat aceasta.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii