Guvernul Boc a fost sanctionat de mai multe ori de CCR   septembrie 29th, 2010

foto: realitatea.net

Disputele dintre Putere si Opozitie, arbitrate de magistratii Curtii s-au terminat zdrobitor in defavoarea Puterii, in ultimul an de zile, comenteaza Realitatea TV. Mai multe ordonante, proiecte legislative sau legi asumate in Parlament au fost declarate neconstitutionale, si aceasta in conditiile in care seful guvernului este profesor universitar in drept constitutional.

Cele mai aprige confruntari la Curtea Constitutionala s-au purtat pe taierile de pensii si salarii,  iar Guvernul a iesit partial infrant, informeaza Realitatea TV. In luna iunie, din pachetul de masuri de austeritate pe care guvernul si-a angajat raspunderea in parlament, judecatorii au declarat neconstitutionale taierile de pensii, dar si recalcularea pensiilor speciale ale magistratilor.

O alta lege cu miza importanta pentru cei de la putere, legea Lustratiei a fost si ea declarata neconstitutionala in iunie. Aceeasi soarta a avut-o in mai anul trecut si legea initiata de Guvern privind modificarea statutului functionarului public, prin care se permitea numirea pe criterii politice a sefilor serviciilor deconcentrate. In ianuarie anul trecut a fost declarata neconstitutionala si ordonanta prin care Guvernul interzicea cumulul pensiei cu salariul.

Singurele victorii ale Executivului au fost taierile de salarii si recalcularea pensiilor speciale, mai putin cele ale magistratilor, masuri din pachetul de austeritate asumat in Parlament.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii