Judecatorii CCR vor sa studieze mai bine sesizarile PNL si PSD   septembrie 29th, 2010

foto: sfin.ro

Plenul Curtii Constitutionale a hotarat, miercuri, intreruperea dezbaterilor pe sesizarile depuse de PNL si PSD pe Legea pensiilor si reluarea discutiilor miercurea viitoare, pe 6 octombrie, relateaza NewsIn. Amanarea a fost decisa ca urmare a cererilor formulate de unii judecatori, care doresc sa studieze mai atent aspectele din cele doua sesizari.

Potrivit unui comunicat al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), „plenul Curtii, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit in sedinta in ziua de 29 septembrie 2010 pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, sesizarile referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, formulate de un numar de 55 de deputati apartinand grupului parlamentar al PNL, respectiv 33 de senatori din grupul parlamentar al Aliantei politice PSD+PC”.

„Avand in vedere cererea formulata de unii judecatori pentru o mai buna studiere a problemelor ce fac obiectul celor doua sesizari, Plenul Curtii Constitutionale a decis, in baza dispozitiilor art.58 alin.(3) din Legea nr.47/1992, intreruperea deliberarii si reluarea acesteia in data de 6 octombrie 2010”, se arata in document.

CCR a inceput miercuri, 29 septembrie, dezbaterea sesizarilor PNL si PSD privind neconstitutionalitatea Legii Pensiilor.

PSD si PNL au atacat, pe 23 septembrie, la Curtea Constitutionala, aceasta lege atat pe aspecte de forma, cat si de fond. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii