Piata derivatelor pe energie electrica, tot mai aproape de lansare   septembrie 29th, 2010

Bursa de Valori Bucuresti, Casa de Compensare Bucuresti, si Opcom, operatorul Pietei de energie electrica, au pus bazele pietei romane de derivative pe energie electrica.

“Obiectivul acordului semnat este implementarea celor mai bune conditii pentru acoperirea riscului de volatilitate a pretului de catre participantii la piata de energie electrica. Cota atinsa de piata spot de energie electrica din Romania administrata de Opcom, cea mai mare din Europa de Est, recomanda aceasta implementare furnizand totodata si consistenta necesara pretului spot. Bursa de Valori Bucuresti si Casa de Compensare Bucuresti sunt asteptate sa aduca experienta si siguranta necesara, inclusiv pentru implicarea mediului de afaceri care este invitat sa sustina aceasta implementare in care poate identifica noi oportunitati”, precizeaza BVB, informeaza economictimes.ro.

Cooperarea va avea loc prin schimbul de experienta, proiectarea instrumentelor derivative in baza consultarii pietei, organizarea si administrarea pietei de derivative pe energie electrica, operarea platformelor IT si furnizarea instruirii adecvate. (12:07)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii