Traditii din lumea intreaga, pentru gustari delicioase si sanatoase septembrie 29th, 2010
India, Italia si Japonia sunt doar cateva tari ale Globului din a caror bucatarie ne putem inspira pentru a gati preparate sanatoase si cu un gust special. Specialistii ne recomanda sa imprumutam cateva ingrediente din aceste regiuni, pe care sa le includem in alimentatia noastra zilnica.
Indienii sunt vegetarieni, astfel de la ei putem incerca felurile de mancare bazate pe orez basmati cu fasole, mazare si linte. Mai mult, ei folosesc chimenul pentru condimentarea preparatelor, mai ales ca ajuta la digestie, informeaza Ele.ro.
Pentru o dieta mediteraneana, italienii ne invata sa consumam la masa branza Pecorino cu paine integrala, stopita cu ulei de masline. Locuitorii Italiei au si un alt obicei: dupa ce termina de mancat, beau un pahar de vin rosu.
Japonezii au o dieta pe baza de orez si soia, care contin multe proteine si putine calorii. In Tunisa, in schimb, se consuma mult gris si naut, iar condimente des intalnite sunt scortisoara, sofranul si ghimbirul.
A.A.