CE a inchis o procedura de infringement impotriva Romaniei   septembrie 30th, 2010

opt.be

Comisia Europeana a comunicat joi ca a inchis o procedura de infringement declansată impotriva Romaniei pentru netranspunerea in legislatia nationala a prevederilor unei Directive cu privire la conditiile de sanatate si siguranta la locul de munca. In afara de Romania, CE a incheiat joi procedurile juridice lansate impotriva a alte noua state (Bulgaria, Cipru, Germania, Danemarca, Franta, Ungaria, Luxemburg, Portugalia si Slovenia), dupa ce acestea au comunicat masurile nationale adoptate in vederea transpunerii normelor UE in legislatia nationala, relateaza NewsIn.

CE a decis sa încheie procedurile declansate impotriva Romaniei dupa ce aceasta a comunicat masurile nationale adoptate in vederea transpunerii directivei UE cu privire la radiatiile optice. Aceasta directiva protejeaza lucratorii impotriva riscurilor pe care le prezinta pentru sanatate expunerea excesiva la „radiatii optice artificiale”, ca de pilda echipamentele laser si UVA (Directiva 2006/25/CE). Ea prevede limite de expunere bazate pe efectele dovedite asupra sanatatii si pe consideratii biologice. Directiva le solicita, de asemenea, angajatorilor sa determine nivelul de iradiere optica de la locul de munca si sa evalueze si sa reduca riscurile pentru lucratori.

Dupa cum aminteste NewsIn, procedura de infringement este declansata de CE in momentul in care Comisia constata ca un stat incalca tratatele europene. In urma declansarii procedurii, statul vizat poate ajunge in fata Curtii Europene de Justitie, unde risca sa fie sanctionat. In momentul in care statul isi armonizeaza legislatia in mod adecvat cu cea a UE, procedura de infringement poate fi inchisa.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii