Corlatean cere Ungariei stoparea fenomenului de „etno-business”   septembrie 30th, 2010

Foto: Mediafax.ro

Presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, Titus Corlatean, a solicitat interventia rapida si ferma a Guvernului ungar pentru stoparea fenomenului de „etno-business” si garantarea reprezentarii corecte a etnicilor romani in structurile autoguvernarilor la nivel local si national, se arata intr-un comunicat de presa al Senatului. 

Cererea vine in contextul in care minoritatea romaneasca din Ungaria a semnalat de mai multe ori  ” interferente inacceptabile in procesul de desemnare a reprezentantilor etnicilor romani in structurile autoguvernarii minoritare, ale unor persoane care nu au nimic in comun cu etnia romana si care sunt pe punctul de a avea acces la functiile de conducere ale autoguvernarilor minoritatii romanesti la nivel local si la nivel national si de a prelua controlul asupra acestor structuri”, potrivit aceleiasi surse.
Motivatia acestui fenomen este de ordin financiar, legata de interesul de a avea acces la resursele financiare alocate de la bugetul de stat ungar autoguvernarilor minoritatilor nationale.
Intalnire cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti

Senatorul Titus Corlatean, s-a intalnit miercuri, cu ambasadorul Republicii Ungare la Bucuresti, Oszkar Laszlo Fuzes, abordand tema situatiei minoritatii romanesti din Ungaria, in special in ceea ce priveste fenomenul de „etno-business”.

Corlatean si-a exprimat preocuparea partii romane fata de agravarea fenomenului de „etno-business” , in contextul alegerilor pentru constituirea autoguvernarilor minoritatilor din Ungaria, programate la 3 octombrie 2010.

 De asemenea, in cadrul intalnirii, oficialul roman a solicitat sprijinul Guvernului de la Budapesta pentru alocarea resurselor bugetare corespunzatoare diferitelor proiecte legate de pastrarea identitatii culturale a romanilor din Ungaria, pentru finantarea aparitiei in continuare a mass-mediei in limba romana, cu referire in primul rand la publicatia „Foaia Romaneasca”.    (Andreea Stefan)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii