Corlatean: Romania, in grafic pentru aderarea la Schengen, in 2011   septembrie 30th, 2010

Foto: realitatea.net

Presedintele Comisiei de Politica Externa din Senat, Titus Corlatean, sustine ca Romania este in grafic in ceea ce priveste aderarea la Spatiul Schengen, afirmand ca nu ar trebui sa existe probleme privind aderarea in martie anul viitor, relateaza Rfi.

„Din punct de vedere al criteriilor tehnice, lucrurile sunt pe directia cea buna, institutia respectiva (Ministerul Administratiei si Internelor – n.r.) si-a facut treaba. Romania trebuie sa spuna foarte clar : criteriile de aderare in 2011 sunt pe cale de a fi indeplinite. Nu trebuie sa existe nici un fel de alta motivatie, pentru a incerca blocarea accesului Romaniei in martie 2011 la Spatiul Schengen. Una peste alta, suntem in grafic, Romania este in grafic si n-ar trebui sa avem probleme din acest punct de vedere”, a declarat Titus Corlatean, joi, la Rfi.
Afirmatia vine in contextul in care din ce in ce mai multe voci atentioneaza ca recenta demisie ministrului de Interne, Vasile Blaga, ar putea periclita intrarea Romaniei in Schengen, anul viitor.

Consiliul Suprem de Apararea a Tarii va lua joi in discutie, la Palatul Cotroceni, aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.  (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii