CSAT a aprobat liniile generale ale mandatului pentru summitul NATO   septembrie 30th, 2010

Foto: agentia.org

Membrii CSAT au aprobat, in sedinta de joi, liniile generale ale mandatului delegatiei Romaniei care va participa la summitul NATO de la Lisabona, din 19 – 20 noiembrie 2010, conform comunicatului Presedintiei. De asemenea pe agenda CSAT s-a aflat si Strategia UE pentru regiunea Dunarii.

In cadrul sedintei CSAT s-a discutat pe tema viitorului mandat al delegatiei Romaniei care va participa la Summit-ul NATO de la Lisabona, fiind aprobate liniile generale ale acestuia. Cu aceasta ocazie, presedintele Traian Basescu, a accentuat importanta noului Concept Strategic al Aliantei, mai ales in ceea ce priveste nevoia de a asigura directia strategica pentru evolutia Aliantei pe termen mediu si lung.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. Obiectivul Strategiei este sa angajeze statele riverane intr-un proces de redimensionare a cooperarii regionale, pentru sustinerea dezvoltarii economico-sociale si atingerea obiectivelor politicilor comunitare integrate, inclusiv cele stabilite de Strategia Uniunii Europene 2020.
Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii are urmatoarele axe prioritare: conectivitatea (transporturi, energie); protectia mediului si prevenirea riscurilor; dezvoltarea socioeconomica (turism, cercetare, inovare, cultura, educatie, competitivitate).
Strategia urmeaza sa fie adoptata de Comisia Europeana in decembrie 2010 si agreata de Consiliul European in luna iunie a anului viitor. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii